Zilver Goud Plated RVS

Zilver, goud plated, rvs

Wat is zilver?

Het grootste gedeelte van de sieraden zijn gemaakt van 925 ( In het Engels: sterling) zilver. 

Puur zilver is te zacht om te verwerken. Daarom wordt er altijd een legering toegevoegd.

Dus 925 zilver bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% uit een ander metaal. In de producten die van 925  zilver staat een keurmerk, dit is een klein 925 symbool, dat in het product is geslagen. Dit is wettelijk verplicht bij producten van meer dan 8 gram zilver. Dus het kan zijn, dat in een kleine oorring of oorbel geen keurmerk staat (kleine oorringen of de stekers, waarvan wij de oorbellen maken wegen amper 2 gram). Maar dit product is toch zilver, maar dit product is zo klein om er een keurmerk in te zetten. Het keurmerk geeft duidelijk aan dat je product van zilver is.

Sommige zilveren sieraden hebben een Rhodium laagje. De kleur van Rhodium is wat grijs/witter dan zilver.

She Flamazing garandeert dat de producten van 925 zilver zijn gemaakt.

We hebben  ook producten, die uit andere materialen bestaan, zoals leer en stainless steel (RVS).

In de product omschrijvingen geven we duidelijk aan waar het product uit bestaat.

Zilver kan dof of bruin/zwart worden. Zilver reageert namelijk op zwavel (zilversulfide). Dit zit in de lucht of op je huid. Hier kun je niks aan doen. Je kunt het zilver oppoetsen of in een zilverbadje leggen. Lees tips.

Sommige zilveren sieraden hebben een Rhodium laagje (onderdeel van de platina groep). De kleur van Rhodium is wat grijs/witter dan zilver. Dit zilver wordt niet donkerder en oxideert niet.

Wat is Gold Plated

Gold Plated, betekent dat er een laagje goud over een metaal zit. Dit staat bekend als verguld of goldfilled. De Gold Plated producten die wij gebruiken heeft als basis 925 zilver met daar over heen een laagje goud (dit kan 14 karaat (58,3% goud) of 18 karaat (75% goud) en 24 karaat (91,7% goud).

Bij deze producten moet je wel uitkijken met water en vloeistoffen. Door aanraking van deze stoffen en de wrijving, kan het zijn, dat het laagje ervan afslijt. Dit gebeurt niet altijd, maar als je ringen omhoudt met handen wassen of bij het gedeelte van de oorbel die door de huid gaat. Als het goud afslijt, dan komt het zilver tevoorschijn. 

GOUD

Goud is heel mooi, maar ook duur. We zijn er voor de toekomst wel over aan het denken.

RVS of stainless steel

We verkopen ook sieraden, die van RVS zijn gemaakt.  Deze zijn van een sterker metaal gemaakt, krassen niet zo snel en glimmen meer. Maar ook hier opletten met parfum, medicijnen enz . Deze kunnen gevolgen hebben voor de ph waarde van de huid, waardoor ook dit materiaal kan verkleuren. Dit is per persoon verschillend.

In onze productie informatie staat waar onze producten van zijn gemaakt.

nl_NL